Casa Mare cu icoană strîmbă

despre dreptatea enervantă a femeilor păcătoase ( inclusiv Nătașa Morari)

Caroce, nu mi-i deloc simpatică vedeta TV Natalia Morari. Nici ca jurnalistă, nici ca om. Nici pronunția ei cu perje-n gură, nici trecutul ei clar de tulbure, nici prezentul ei platonic de sorișor solnîșko-luminos.

Fsio jă : precum ne învăța un rabi din Nazaret, mort demult, chiar și de la femeile păcătoase putem învăța lucruri importante. Inclusiv Natalia Morari. Kaneșna, după vorba ei despre Casa Mare a moldovenilor / romînilor basarabeni / itd , cohortele de patreoți maldaveni au sărit cu chetre verbale asupra ,, curvei lu’ Platon ,, , cerînd, cu sfîntă mînie proletară, arestarea, expulzarea sau măcar baterea cu chetre ori stuchirea publică a odioasei și nesimțitei trădătoare.

Nu, da, îi tare ușor s’ hii patriot di feisbuc, mai ales cînd condamni o femeie controversată, pentru o vorbă care lovește într-o icoană simbolică a tribului. Mai greu e să te uiți în oglindă, cinstit, fără ochelari tricolori de cal, și să vezi un adevăr cît Miorița, sau cît tot tizîcul tricolor, mental și congenital : pe alde Voronin, Dodon itd i-au ales și i-au pus în Casa Mare , ani la rînd, cu flori și cu busuioc, basarabenii / moldovenii majoritari. Itd.

Iar dacă Voronin, Dodon itd nu-s ocupanți, fie și numai mental-alienanți, apu’ dar io îs Sfîntul Talaleu. Da, este așa un sfînt, stimați tovarăși credincioși pravoslaBnici & patrioți trecolori.

Ce altceva decît rahat în Casa Mare e vorba liubimcikulu’ Măii Sandu & PAS, jegul pseudo-ministru de externe Niku Papessku, care spunea că în 1992, pe Nistru, a fost război civil, nu agresiune militară a Rusiei contra Republicii Moldova ?

Aaa … ? Cum îi, tovarăși patreoți trecolori a’ Cășii Mari ?

Kstate : cînd bulbucii țin loc de coloană vertebrală, eroii războiului basarabeano-rus din 1992 mor uitați, săraci și anonimi. Cum s-a tot întîmplat, în ultimii 30 de ani.

Restul e tăcere, cum dzîșe’ un inglez mort dimult.

Da’ voi puteți s-o stuchiți cît vreți pi Nătașa Morari. Curvă, ne-curvă, v-o pus oglinda în față. Da’ voi v-ați supărat pe oglindă. Tocmai fiindcă v-a arătat, în mod simbolic, diagnosticul. Unul tare neplăcut.

Mda, degeaba vă supărați pe oglindă, pe tomograf ori pe femeia păcătoasă care v-a pus oglinda în față. Cît timp un bolnav nu-și asumă diagnosticul, vindecarea e mai mult o iluzie. Ca o Casă Mare curată pe dinafară, dar cu icoană strîmbă pe dinăuntru.

Bibliografie

https://stiri.md/article/social/declaratia-scandaloasa-a-jurnalistei-natalia-morari-despre-casa-mare

Despre Lucian Postu

- om liber ( cît se poate ) - contingent 1968, trupe de aviaţie :-) - ateu sau liber - cugetător, după caz :-) - ziarist, consultant politic, PR & media ( minoritar, adică utilizator frecvent de inteligenţă & coloană vertebrală ) - fost corespondent al posturilor de radio Europa Liberă si BBC - aş dzîșe că mă pricep la : politică internă, R. Moldova ( MAE, SIE & co sînt copii de trupă ) - daca nu m-aş ocupa de fleacuri, m-aş ţine de muzica renascentistă & barocă, precum şi de alte lucruri cu adevărat importante - alte amănunte, in volumele de memorii, sau la o bere
Acest articol a fost publicat în Anatomia mămăligii, Bulbuci cu franjuri, Fără categorie, Preistorie contemporană, Rîmătorii de la Rîm, Steaguri din pestelcă. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu